Για το βιβλίο Κανένας Χρόνος για Κάρμα

Στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό blogtalkradio ο Πάξτον Ρόμπυ λέει μεταξύ άλλων για το βιβλίο του Κανένας Χρόνος για Κάρμα:

Το βιβλίο είναι για το σχολείο γη. Η όλη ιδέα είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο, για να εξελιχθούμε. Και εξελισσόμαστε. Δεν υπάρχει κάποιος που μένει στάσιμος. Αν και ο περισσότερος κόσμος ζει αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ‘καρμική ζωή’, παλεύει με αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του και δεν συνειδητοποιεί ότι μπορεί να ασκήσει έλεγχο στη ζωή του. Ότι μπορεί να απομακρυνθεί από τον αγώνα ως τρόπο ζωής και να κάνει τη ζωή του πιο ανώδυνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι θύματα του περιβάλλοντος τους, των ανθρώπων με τους οποίους ζουν.
Έτσι, η ιδέα πίσω από το βιβλίο είναι: ας απελευθερωθούμε, ας γίνουμε αφέντες του εαυτού μας. Τα θεϊκά όντα αντί οι απλοί θνητοί. Ας αλλάξουμε την προοπτική μας. Ας αποφασίσουμε ότι υπάρχει σκοπός και νόημα στα πάντα. Και το πιο σημαντικό, ας ανακαλύψουμε το γεγονός ότι δε γνωρίζουμε τίποτε. Βασιζόμαστε τόσο πολύ στη διάνοια μας, είμαστε προσκολλημένοι στη γνώση, την εκπαίδευση και τη μάθηση. Και κοιτώντας πίσω στην ιστορία τίποτε από αυτά δεν έκανε κανέναν ευτυχισμένο. Ούτε του παρείχε ευδαιμονία ή γαλήνη. Αλλά από την αρχή της ιστορίας της γης, έχουν υπάρξει επάνω της άνθρωποι που έζησαν χωρίς πόνο και αγώνα, που είχαν τέλεια υγεία, υπερέβησαν και το θάνατο ακόμα.
Έτσι, το βιβλίο καταπιάνεται με το ερώτημα “τι συμβαίνει πάνω στη γη;” Και “μπορούμε να ανακαλύψουμε ή να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και ότι ασκούμε τον έλεγχο στη ζωή μας;”

Στην εισαγωγή του βιβλίου του, ο Πάξτον Ρόμπυ γράφει:

Το ήξερες, όταν έφτασες σε αυτό το υπέροχο, γεμάτο σύγχυση, άλλοτε ενδιαφέρον κι άλλοτε τρομακτικό μέρος, ότι θα ήταν πιθανό να ξεχάσεις ποιός ήσουν. Αλλά, καθώς σου υπενθυμίζεται ποιός είσαι και τι κάνεις εδώ, η μνήμη σου θα επανέλθει γρήγορα και εύκολα. Μην ανησυχείς, είσαι φυσιολογικός (τουλάχιστον με μια κοσμική έννοια του όρου) και είσαι ικανός να φέρεις όλα τα δώρα για την ανθρωπότητα που έχεις ονειρευτεί. Ο σκοπός σου είναι γενναίος και τα όνειρά σου για τη θεραπεία και την ενδυνάμωση του εαυτού σου και του πλανήτη σου είναι υπό εκπλήρωση ακόμα κι αν συχνά έχεις σοβαρές αμφιβολίες. Ο Ένας που σε έστειλε δεν είχε ποτέ ως τώρα έναν αγγελιοφόρο που απέτυχε· κι εσύ δεν θα είσαι ο πρώτος. Επομένως, χαλάρωσε κι απόλαυσε το ταξίδι για μια φορά. 🙂

Οι τίτλοι κεφαλαίων (της έκδοσης του 1998):

  • Σχολείο Γη – Γιατί ζωή πάνω στη Γη;
  • Κοσμικός Νόμος – Οι κανόνες που διέπουν τη δημιουργία
  • Η Πρωταρχική Οδηγία – Γιατί είσαι εδώ;
  • Το Σχέδιο της Σωτηρίας – Πώς πας σπίτι;
  • Ακολούθησε την Ευδαιμονία σου – Ο πιο γρήγορος δρόμος για το σπίτι
  • Κάρμα – Γιατί υπάρχει πόνος και κακουχίες;
  • Θεραπεία – Είναι καιρός για επίδειξη ικανότητας
  • Σχέσεις – Κανένα λάθος εδώ
  • Πρόγνωση – Επαναφορά στον Κήπο της Εδέμ

Μπορείς να κατεβάσεις το βιβλίο στα ελληνικά σε αρχείο Acrobat Reader.

Το πρωτότυπο καθώς και μεταφράσεις του σε άλλες γλώσσες διατίθενται από την ιστοσελίδα του συγγραφέα.